Vernietigt de magnetron je voeding?

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 13:15

Warm jij je eten vaak op in de magnetron?

Heb je je ooit afgevraagd wat het doet met de nutriënten in je voeding?

 

Voeding verhitten zoals, frituren, koken, stomen en magnetrongebruik vernietigend inherent de nutrieten in voeding [Fabbri & Crosby 2016].

Maar soms zorgt verhitting ervoor dat sommige nutriënten (vooral eiwit) beter worden opgenomen.

 

Bijvoorbeeld, het koken van een ei zorgt ervoor dat de eiwitvertering stijgt van 51% tot 91% [Evenepoel 1998]. Rocky Balboa deed ook maar wat met zijn rauwe eieren.

 

Magnetrongebruik in het bijzonder stimuleert moleculen, grotendeels water, in voeding. Deze moleculen vibreren en wrijven tegen elkaar aan, waardoor warmte wordt afgegeven die het voedsel kookt.

 

Twee grote research reviews laten zien dat magnetrongebruik de nutriënten in je voeding niet meer vernietigen dan traditioneel koken doet [Cross 1982, Hoffman 1985] en in het algemeen blijven antioxidanten en vitamine C in groente beter behouden, met wat onderzoek uitzonderingen [Vallejo 2003].

 

Onderzoek laat over het algemeen zien dat magnetrongebruik veilig is om je eten smakelijker te maken en het verbeterd de verteerbaarheid van eiwit.  Het vernietigt (anti)nutriënten niet meer dan andere kook methodes doen.

 

Evenepoel 1998: 9772141

Cross 1982: 7047080

Hoffman 1985: 3894486

Vallejo 2003: tinylink.net/iPsuQ